Tara ve Drina Nehirleri, Bosna-Hersek

Dünyada Rafting | Tara & Drina Nehirleri | Bosna Hersek

Nehirlerin Özellikleri:

Tara Nehri, dünyadaki en derin kanyonlardan biri olan Tara Nehri Kanyonu'nu oluşturur ve Avrupa'daki içme suyu rezervuarlarından biri olarak bilinir. Tara Nehri boyunca düzenlenen rafting turları, 120 kilometrelik bir rotada bir dizi şelale ve akıntı sunarak oldukça heyecan vericidir.

Tara ve Drina Nehirleri;

Tara Nehri, 95 kilometrelik bir parkur boyunca uzanır ve en heyecan verici bölümü, Drina Nehri ile birleştiği Piva Nehri manzaralarına sahip Brstanovica'dan sonraki son 20 kilometredir. Bu bölüm, Karadağ ile Sırp Cumhuriyeti arasında doğal bir sınır oluşturur. Bu kısımda, 20'den fazla büyük, heyecan verici ve çalkantılı akıntı sunan olağanüstü bir rafting deneyimi sağlanmaktadır. Brstanovica'dan Brátenova'ya kadar olan rota, nehrin su seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösterir ve Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık yarım saat, Eylül ve Ekim aylarında ise yaklaşık 5 saat sürer.

Rafting sırasında, nefes almak için molalar verilen noktalarda çevreyi izlerken kendinizi uzun mesafelere seyahat ederken hissedersiniz. Cesur olanlar bazı noktalarda doğal kayalardan atlamayı deneyip gerçekleştirebilirler. Tara Nehri üzerinde bulunan ve Manita Şelalesi olarak adlandırılan bir cazibe merkezi, yaklaşık 20 metre yükseklikten Tara Nehri'ne dökülerek Anika Şelalesi'ne giriş yapmanızı sağlar. Su aktivitelerinin tadını çıkarırken unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz bu noktalarda eğlenceli ve neşeli bir rafting deneyimi sunan teknelerle keyifli zaman geçirebilirsiniz. Tara Nehri, yıl boyunca su seviyesinde ve miktarında değişiklik gösterir, bu da heyecan seviyesini etkiler. Nisan ve Mayıs aylarında en yüksek su seviyesine ulaşır ve akıntılar uluslararası standartlara göre IV, V ve bazen VI seviyelerine ulaşabilir. Deneyimsiz ve macera arayışı daha az olanlar için bu dönemde rafting yapmak önerilmez. Su seviyesi yaz aylarında düşer ve şelalelerin düşüşü azalır. Eylül sonları ve Ekim başlarında ise su seviyesi en düşük seviyeye iner.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
İlginizi Çekecek Diğer Aktiviteler
DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIN

Lütfen Blog formunu eksiksiz doldurunuz.

ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.