Çocuklar için Rafting, Nelere Dikkat edilmeli? Yaş Sınırı Nedir?

Antalya'da Çocuklar İçin Rafting Turu | Çocuklarla Rafting

ÇOCUKLAR İÇİN RAFTİNG

Çocuklarınızın rafting yapması konusu, birçok kişi tarafından endişeyle karşılanmaktadır. Profesyonel bir ekip olarak bu konuya açıklık getireceğiz. Rafting hakkındaki kuralların kulüpten kulübe ve özellikle nehirler arasında değişebileceğinin altını çizmek isteriz. İşte çocuklarla yapılan rafting hakkında bilmeniz gerekenler:

RAFTİNG, ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ OLABİLİR

Evet, çocuklar için rafting güvenli olabilir, ancak bazı istisnalar mevcuttur, genel rafting kurallarında olduğu gibi. Çocuklarla rafting yapmanın güvenli olup olmayacağı çeşitli faktörlere bağlıdır. Aşağıda bazılarına değineceğiz, ancak asıl önemli olan, farklı kulüplerin çocuklarla rafting konusunda farklı politikalar benimsemesidir.

Genel kural olarak, insanların rafting turlarına bebeklerle katılmamaları gerekmektedir. Her nehir, ne kadar sakin olursa olsun, bebekler için rafting uygun değildir. Rafting kulüpleri genel olarak raftingin güvenliği konusunda tüm faktörlere önem verir ve rafting turlarının çocukların yaşlarına uygun olup olmadığına karar verir.

Bazı kulüpler, çocukların katılımına izin verilen yaş sınırının en az 5, 7 veya 10 yaşında olduğunu belirtmektedir. Bu yaş sınırları mevsime, hava koşullarına ve nehir özelliklerine göre değişebilir. Eğer hava koşulları ve nehir şartları uygunsa, yukarıdaki yaşlar için güvenli bir şekilde rafting yapılabilir.

ÇOCUKLARINIZI GETİRMEDEN ÖNCE TUR ŞİRKETİYLE İLETİŞİME GEÇİN

Çocuklarınızla birlikte gelmeden önce mutlaka bir rafting uzmanından bilgi almak önemlidir. Her şeyin web sitelerinde aynı olduğundan emin olmak için rafting kulüplerinin web sitelerini kontrol etmek önemlidir. Dikkatli bir araştırma yapmanızı öneririz.

Hata yapma olasılığı her zaman vardır, bu nedenle seyahate başlamadan önce rafting kulübünüzü arayarak rafting politikaları hakkında bilgi almanız önemlidir. Rafting sezonu boyunca değişiklikler olabileceği ve yeni bilgiler ortaya çıkabileceği için, çocuklarınızı getirmenin güvenli olup olmadığı konusunda doğru bir karar vermek için bir görüşme yapmanız önerilir.

Çocuklarla rafting turuFARKLI NEHİRLER, FARKLI KURALLAR

Her nehrin kendine özgü özelliklere sahip olduğu ve kendi hava koşullarına sahip olduğu unutulmamalıdır. Profesyonel rafting kulüpleri, çocuklarla rafting yapmanın güvenli olup olmadığına kendileri karar verirler. Dağ nehirleri genellikle hızlı olmasına rağmen, yetişkinlerin gözetimi altında ve profesyoneller eşliğinde çocuklar için çok zor olmayabilir.

Doğru ekipmanlar, can yeleği, kask, neopren kıyafetler ve ayakkabılar gibi, çocuğunuz için de gereklidir. Rafting kulübünüzden çocuklar için uygun ekipmanların sağlanıp sağlanmadığını sormayı unutmayın. Ayrıca, rafting turu sırasında çocuklarınızın karşılaşabileceği durumlar hakkında bilgi almak önemlidir.

Umarız bu öneriler, çocuklarınızla rafting yapmaya karar vermeden önce size yardımcı olmuştur. Antalya Adventures Ekibi olarak sizi ve çocuklarınızı macera dolu bir rafting deneyimine davet ediyoruz. Sezonunuzu seçin ve eğlencenin tadını çıkarın.

Not: 18 yaşından küçük çocuklar veya gençler, ebeveynleri olmadan bireysel olarak rafting turuna katılamazlar.

Rezervasyon Yap

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
İlginizi Çekecek Diğer Aktiviteler
DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIN

Lütfen Blog formunu eksiksiz doldurunuz.

ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.