Sıra dışı maceralar! turk ingiltere rusya

Antalya Rafting Turizm Bölgesindeki Antik Şehirler

Antalya'da Antik Şehirler | En Ünlü Antik Yerler

Antalya'da gezip bitirilemeyecek sayısız arkeolojik keşif alanı bulunmaktadır. Bu doğal merkezlerden bazılarını Antalya Adventures olarak ele alacağız. Keşifler ve arkeolojik araştırmalar sonucunda elde edilen değerli eserlerden bir kısmı Antalya Müzesi'nde sergilenmektedir. Arkeolojik mimari yapılar yılın her ayı ziyarete açıktır.

Perge:

Perge, Antalya'nın 18 km doğusunda, Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir Yunanca isimdir. Antik şehir Perge, Pamfilya Bölgesi'ne başkentlik yapmıştır. Şehirde bulunan Akropolün Tunç Çağı'nda kurulduğu tahmin edilmekte olup, Helenistik dönemde eski dünyanın en güzel ve zengin şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Ünlü matematikçi Pergeli Apollonius'un doğum yeri olarak da tanınmaktadır.

Aspendos:

M.Ö. 10. yüzyıldan kalma Roma mimarisinin en iyi antik kent şehri ve tiyatrosu, Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan Aspendos'tur. Aspendos, Türkiye'nin ırmak turizmi rafting bölgelerine yakın önemli bir turizm alanıdır.

Kaleiçi:

Günümüzde Antalya Kalesi olarak bilinen Kaleiçi'nin kapısı, Romalılar döneminde Kral Hadrianus'un ziyareti için inşa edilmiştir. İlerleyen yıllarda çeşitli medeniyetler tarafından da kullanılan önemli bir merkezdir.

Termessos:

Kuruluş tarihi belirsiz olan Termessos şehri, Büyük İskender'in M.Ö. 333'te kuşatması ve şehri savunan Termessosluların direnişiyle tarihe geçmiştir.

Simena Antik Kenti:

Demre ilçesinde bulunan Simena, Türkiye'nin sadece deniz yoluyla ulaşılabilen nadir yerleşim alanlarından biridir. Demre, Likya'nın önemli şehirlerinden biridir. Her yıl 6 Aralık'ta geleneksel Noel Baba etkinlikleri düzenlenmektedir. Kentte bulunan Myra kaya mezarları, sikkeler ve Likçe yazıtlar en azından M.Ö. 5. yüzyıldan beri var olduğuna işaret etmektedir. Kültürel, coğrafi ve doğal değerlerin korunması amacıyla Kekova Özel Çevre Koruma Alanı oluşturulmuş olup, Simena Antik Kenti 1. Derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiştir.

Side Antik Kenti:

Anadolu dilinde "nar" anlamına gelen Side Antik Kenti'nin Hititlere kadar uzandığı düşünülmektedir. Tiyatro içerisine yapılan şapeller nedeniyle Hristiyanlık döneminde kutsal bir mekân olarak da kullanıldığı tahmin edilmektedir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp
İlginizi Çekecek Diğer Aktiviteler
ONLİNE REZERVASYON VE HIZLI BİLGİ ALMAK İÇİN

Lütfen formu eksiksiz doldurunuz.